Skip to main content

Groningse startup Enatom ontvangt investering van

G-Force Capital en Triade

Enatom ontvangt een investering van €400.000,- van G-Force Capital en Triade investment om een stap te maken naar marktlancering. De startup ontwikkelt een e-learning applicatie waarin de anatomie van het menselijk lichaam realistisch in 3D weergegeven is. Daardoor is het voor biomedische studenten en professionals mogelijk om overal en altijd toegang te hebben tot zeer hoogwaardige anatomische kennis en deze ook te toetsen. De gelaagdheid in de applicatie zorgt ervoor dat studenten vaak nog veel meer kunnen zien dan in de praktijk.

“De 3D-modellen zijn ook uitermate geschikt voor toepassingen met virtual reality en augmented reality”, aldus mede-oprichter en CEO Lusanne Tehupuring.We geloven bij Enatom dat dit de toekomst is van hoe er straks lesgegeven wordt, daar spelen we op in. Dankzij de unieke samenwerking met het UMCG hebben we toegang tot wetenschappelijke kennis en langjarige expertise op het gebied van anatomische kennisoverdracht en anatomische preparatie.”

Samenwerking met UMCG

Janniko Georgiadis, hoofd Anatomie & Medische Fysiologie bij het UMCG en adviseur van Enatom gelooft in Enatom als oplossing voor anatomie-onderwijs in een steeds complexer wordend zorgonderwijslandschap: “Ik zie in mijn werk vaak dat er onvoldoende gelegenheid is om studenten te laten studeren aan realistische anatomie, zoals een echt anatomisch preparaat dat biedt. Ook spreek ik met internationale collega’s die niet over anatomische preparaten kunnen beschikken, bijvoorbeeld vanwege culturele of economische redenen. Met de ontwikkelde techniek en de samenwerking met onze academische afdeling is het mogelijk om ook in dergelijke settings studenten en andere stakeholders te laten leren en doceren aan de hand van een veel realistischere anatomie van het menselijk lichaam dan met geanimeerde of grafische anatomie-applicaties het geval is.”

Impact medisch onderwijs

Niek Huizenga, fondsmanager G-force, investeert graag in de startup. “Enatom is een doorbraak in het medisch onderwijs. Het biedt studenten over de hele wereld de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk kennis op te doen van het menselijk lichaam. Naast de potentie van het product is het team ontzettend sterk, bestaande uit top professionals uit de wetenschap, technologie en onderwijs.”

Hilbrand van der Zee, Triade Investments vult aan: “We geloven dat Enatom impact kan maken op het medisch onderwijs. Als Triade supporten we daarom graag deze innovatie met ons netwerk, kennis en contacten in de markt.”

Over Enatom

Enatom is in september 2022 opgericht door vier Groningse founders: Fabian Debats, Bastiaan Hofsteenge, Lusanne Tehupuring en Stefan Vogelzang. Het bedrijf is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen de Sectie Anatomie & Medische Fysiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen en VIEMR, specialist in VR-technologie met een wereldwijde client-base.

Over G-Force Capital en Triade Investment

G-Force Capital is een pre-seed fonds uit Groningen gericht op startups in de digitale sector. Het fonds is opgericht in 2017 en is een onderdeel van het Investeringsfonds Groningen. Meer informatie op www.g-force.vc

Triade Investment is onderdeel van het UMCG en participeert in vroege fase startups die actief zijn in de gezondheidseconomie. Meer informatie op https://triadegroep.nl/over-triade/triade-investment/

Noot voor de redactie

Onderstaande foto kunt u rechtenvrij gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Enatom –  Lusanne Tehupuring
Telefoonnummer: +316 41500897
Email: lusanne@enatom.com

 G-force Capital – Niek Huizenga
Telefoonnummer +316 22445585
Email: niek@g-force.nl

Close Menu

Enatom
Emmaplein 1
9711AP Groningen